Foto's voor de MATCH

100_0952 100_0953 100_0954 100_0955

DE MATCH

Wedstrijdverslag

IEPER____20OPWIJK_20008 In de 5e minuut nam F. Herinckx de corner kort op N. Techel die hard op de Opwijkse afweer besloot. R. Gonzalo infiltreerde diep tot de doellijn in de 11e minuut, trok de bal terug voor het doel, maar vond geen (Ieperse) kat om het leer binnen te duwen. Drie minuten later omspeelde R. Gonzalo zijn belager en zwiepte de bal over de verste kruishoek van het Opwijkse doel. In de 21e minuut kon G Capidis een inzenden op links bijna rechtstreeks in doel trappen. De vingers van D. Vercruysse verhinderden het openingsdoelpunt. Vijf minuten later kopte diezelfde G. Capidis de bal naar de linker benedenhoek van het doel en nu duwde de Ieperse doelman de bal terug het veld in.

In de 37e minuut kreeg doelman G. Magits een teruggespeelde botsende bal niet onder controle. S. Donche was er als de kippen bij, maar verzuimde de bal tegen de netten te prikken. Hij trok zich bij de haren van ontgoocheling. S. Buelens besloot de eerste helft met een strak schot op doel in de 43e minuut.

KVK nam de teugels wat strakker in de handen tijdens de tweede helft. Al in de 47e minuut plaatste N. Techel de bal van buiten de 16 op de paal. Een minuut later misgreep de Ieperse doelman zich aan een botsende bal. Een Opwijkse aanvaller kopte de bal rakelings naast de paal. F. Herinckx zond in de 52e minuut in van op rechts en N. Techel kwam een voetje te kort om binnen te schuiven. N. Techel zat op dat moment goed in de wedstrijd. Hij trok van op links de bal machtig voor doel in de richting van W. Commeyne die het leer op het kruishout joeg.

De Brabanders, tactisch goed georganiseerd, lagen op de loer. Toch verliepen hun meeste aanvallen te overhaastig of kwamen hun schoten ver naast het Ieperse doel terecht. In de 67e minuut mocht M. Vandendriessche een corner nemen. De op doel getrapte bal van W. Commeyne werd op de doellijn gekeerd door een Opwijkse verdediger. De mooiste Ieperse actie voltrok zich een kwartier voor tijd. R. Gonzalo bediende W. Commeyne die N. Techel in de diepte stuurde. De snelle N. Techel was te ver naar links uitgeweken, moest kappen en vlamde dan op de uitgelopen G. Magits.

Voor de rest was het uitbollen. Beide ploegen leken zich neer te leggen bij een scoreloos gelijkspel. KVK behaalt na negen wedstrijden 13 op 27 en deelt de zesde plaats met SK Opwijk en SC Wielsbeke. Maar tussen de 6e en 13 plaats ligt een verschil van amper 3 punten. De 4 gelijke spelen doen KVK de das om. Volgende week trekken de Ieperlingen naar SC Wielsbeke, dat vandaag een pandoering kreeg van VG Oostende (4 - 0). Ook SC Wielsbeke totaliseert nu 13 punten.

Volgende week zondag 4 november 2007, SC Wielsbeke - KVK Ieper om 15.00 u. Supporters op post.