KVK-Ternat

KVK.IEPER - TERNAT

chiffre_2 Equipe_KVK_ypres tiret2 0607eersteploeg3kleinchiffre_3

DE MATCH

R. Burgo probeerde een halve kans te verzilveren in de 7e minuut maar zijn schot, vanuit een scherpe hoek, vloog over het Ieperse doel. In de negende minuut kwam F. Herinckx moederziel alleen voor doel en toch zag hij nog een kans om de hard roepende Z. Lambo te bedienen die in de handen van doelman C. Buekens besloot. Een gemiste kans, maar niet aan de overkant toen in dezelfde minuut de aalvlugge R. Burgo de hele Ieperse defensie en keeper D. Vercruysse verschalkte en de score opende, 0 - 1.

Op het kwartier loste F. Herinckx een loeier die de Ternatse doelman nog juist over kon tippen. En twee minuten later stond F. Herinckx weer aan het kanon toen hij een teruggelegde bal van K. Buyck wilde potten. R. Burgo dook overal op. Hij ontregelde het Ieperse middenveld, schoof door naar links en bediende de inlopende S. Desaegher die de bal naast D. Vercruysse in doel deponeerde, 0 - 2 en radeloosheid bij de gastheren. Maar de match was niet gespeeld.

De Brabantse druk hield aan en S. Desaegher, die alleen voor D. Vercruysse opdook, lepelde de bal over het doel. Vijf minuten later werd K. Buyck onstuimig gevloerd in het halve maantje. Doelman C. Buekens stond machteloos toen N. Techel de bal over de muur liet scheren en in de benedenhoek van het doel deponeerde. N. Techel was dolblij. 1 - 2 stond op het bord aan de rust.

De Ieperlingen speelden het hart uit hun lijf in de tweede helft en de gevleugelde Brabanders van de eerste helft moesten terugplooien. F. Herinckx dirigeerde en trok zijn ploeg in de richting van het Ternatse doel. In de 51e minuut werd R. Gonzalo in de 16 tegen de grond gesmakt. F. Herinckx aarzelde niet van op de stip. Hij koos de goede hoek en stelde gelijk, 2 - 2.

F.Herinckx wilde het onderste uit de kan. Hoe hij in de 55e minuut van heel ver en vanuit een scherpe hoek, toch nog de bal over de Ternatse doelman wilde jagen was een streling voor het oog. KVK domineerde maar kon de geleverde energie niet in doelpunten omzetten. Ook niet toen W. Staelens een corner van F. Herinckx in een tijd wilde binnentrappen in de 70e minuut.

In de 76e minuut wist de Ieperse doelman met een prachtige redding zijn doel te vrijwaren op een kopslag van S. Desaegher. Maar in het laatste kwartier werd het spel teveel onderbroken door lichte fouten en de vele vervangingen. Het bracht bij de Ieperlingen concentratieverlies met zich mee. In de voorlaatste minuut bouwden de Ternatse aanvallers een vlotte combinatie op en toen de bal bij de alleenstaande S. Desaegher kwam was het al te laat. Hij loodste met zijn tweede treffer zijn ploeg naar de overwinning. De moedige Ieperlingen waren toch zo ontgoocheld. Ze konden niet verhinderen dat de Brabanders met de haver gingen lopen.

De Ieperse opstelling
D. Vercruysse, F. Ollivier, C. Ugille, F. Vanneste (44' L. Vanhecke), F. Herinckx, K. Buyck (73' S. Vandaele), N. Techel, Z. Lambo, M. Vandendriessche, W. Staelens, R. Gonzalo (85' K. Verhaeghe).

Wisselspelers:
B. Peene, L. Vanhecke, S. Vandaele, K. Verhaeghe

Doelpunten
9' R. Burgo, 0 - 1
24' S. Desaegher, 0 - 2
35' N. Techel 1 - 2
51' F. Herinckx 2 - 2 (penalty)
89' S. Desaegher 2 - 3