chiffre_1_quipe_demaldegem tiret2 Equipe_KVK_ypres chiffre_1

DE MATCH

Ieper steelt punt in Maurice Dewaele stadion

Maldegem had alle troeven in handen om de drie punten te pakken maar gooide die op het einde nog te grabbel. Ieper benutte hun elfmeter wel en ging met het beoogde punt aan de haal.

Het was een wedstrijd waarin Maldegem duidelijk de meest offensieve bedoelingen had maar dit leverde nu ook niet meteen een karrevracht aan kansen op. De eerste vijf minuten waren nochtans veelbelovend met doelpogingen van Bernaert en Mahieu. Pas na een kwartier dreigde Ieper ook eens maar Van Wynsberghe ging goed plat. De volgende fase zou achteraf nog van veel invloed zijn. Lootens werd gehinderd in de zestien en de scheidsrechter kende een strafschop toe maar Mahieu zag zijn poging knap gestopt worden door de bezoekende doelman. Het verder enige noemenswaardige feit in de eerste helft was de tweede gele kaart voor een bezoeker waardoor Maldegem nog meer favoriet werd voor de drie punten.

En meteen na de rust kwam de voorsprong er ook toen Mahieu een voorzet knap binnenlegde: 1-0. Ieper stelde daar aanvankelijk en logischerwijs ook maar weinig tegenover. Tot de 65e minuut er twee grote kansen kwamen voor de bezoekers. Na een goede voorzet kon een bezoeker de wenkende kans niet benutten en even later ging een volley maar nipt voorlangs. Maldegem had hierna de boodschap begrepen en ging wel wat meer op de helft van Ieper voetballen maar dit resulteerde niet in doelpogingen. Ieper bleef hopen op dat ene kansje en dat kwam er in de slotminuten. Toen de match al lang gespeeld had moeten zijn kwam er knullig balverlies op het Maldegemse middenveld. Bij de daaropvolgende aanval werd een bezoeker aangetikt en kreeg ook Ieper de kans om te scoren vanop de penaltystip. In tegenstelling tot KSK faalde Ieper niet: 1-1. Consternatie bij de Maldegem spelers die enkel de hand in eigen boezem moeten steken.

Met zoveel balbezit en kwaliteiten moet Maldegem in de volgende wedstrijden toch tot meer echt doelgevaar proberen te komen. Maar het is vaak nog dat tikkeltje geluk of de de laatste pas die ontbreekt waardoor de tegenstander in hun kansen blijft geloven. Volgende weken moet het goede voetbal dringend in punten omgezet worden.